Nordic Walking

Nordic Walking is wandelen met speciale stokken (poles), hierdoor wordt het wandelen effectiever doordat u arm-, been, rug- en buikspieren intensiever gebruikt. Ideaal voor conditieverbetering en gewichtsvermindering door het hoge energieverbruik. Nordic Walking is ook zeer geschikt voor hart- en vaatpatiënten, bij diabetes en reumaklachten. Wij bieden in ons centrum 2 verschillende workshops aan.

In de beginners-workshop ligt het accent op de juiste techniek, een goede coördinatie, het goede ritme en het juiste effect. Ook wordt er advies gegeven waar men op moet letten bij aanschaf van de poles. Na deze beginnersles bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar de vervolgcursus.

In de vervolgcursus ligt het accent meer op het verbeteren van de conditie maar wordt ook regelmatig aandacht besteed aan de techniek. De vervolgles bestaat uit een warming up en wordt afgesloten met een cooling down. De kern van de les bestaat afwisselend uit intervaltraining, looptraining met afwisselende tempo’s, behendigheidstraining, circuit training  of conditieoefeningen, waarbij zowel gebruik wordt gemaakt van pionnen als van wat het terrein biedt.


Overige diensten binnen pijler Beweging

Personal training
Personalized training
HIT Training
Fit 4 Golf
Medische training
Fitkids
Pre season training
90 Days of Healthness
Yoga
Nordic Walking
Fit for Fertility
HIT Boxing
HIT4KIDS