Arjanne Molmans

arjanne@vanlithhealthness.nl

Beweging, - Fitkids, Fysiotherapie, - Chronische pijn, - Burn-out, - Scoliose en houdingsafwijkingen, Ontspanning, - Slaapadvies

Arjanne Molmans

arjanne@vanlithhealthness.nl Beweging, - Fitkids, Fysiotherapie, - Chronische pijn, - Burn-out, - Scoliose en houdingsafwijkingen, Ontspanning, - Slaapadvies Terug naar team

Oefentherapeut Cesar/Mensendieck-slaapoefentherapeut

In 2016 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar.
Voor dat ik Oefentherapie Cesar ging studeren heb ik in Den Bosch de sport opleiding gedaan, waarbij ik bij Van Lith een jaar heb stage gelopen als fitness instructeur.

In de 3 jaar na mijn opleiding als Oefentherapeut Cesar heb ik in verschillende praktijken ervaring op gedaan. Gedurende deze tijd ben ik mij steeds mee gaan interesseren voor stress en spanningsgerelateerde klachten. Zoals hyperventilatie, spanningshoofdpijn en slaapproblemen. Voor het behandelen van deze klachten heb ik dan ook verschillende cursussen gevolg op gebied van slapen en mindfulness. Nu zult u misschien denken: “Wat is een Oefentherapeut Cesar precies, en wat kan jij voor mij betekenen?”
De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut Cesar/Mensendieck helpt jou met het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Kenmerkend voor oefentherapie Cesar en Mensendieck is dat de oefentherapeut niet alleen kijkt naar de klacht zelf, maar vooral naar waar die klacht vandaan komt. Vaak heeft dit met jouw houding en/of beweeggedrag te maken. Dit is de basis voor de behandeling. Groot voordeel van deze aanpak is dat de oorzaak van de klacht structureel wordt aangepakt, omdat je weet waarom die is ontstaan!

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat een combinatie van fysiotherapie en Oefentherapie Cesar elkaar goed kunnen aanvullen in het behandelen van diverse klachten.