Ivette Hoefnagels

ivette@vanlithhealthness.nl

Fysiotherapie, - Kinderfysiotherapie:

Ivette Hoefnagels

ivette@vanlithhealthness.nl Fysiotherapie, - Kinderfysiotherapie: Terug naar team

Geregistreerd kinderfysiotherapeut

(BIG-nummer: 29055744904)

Ik word blij van het werken met kinderen. Het geeft mij energie en voldoening. Een kind ondersteunen in datgene waar hij/zij op motorisch vlak moeite mee heeft, waardoor het zich vervolgens weer happy voelt en lekker in zijn vel zit. Als ouder is dit wat je het liefste wil voor je kind! Ik ben zelf moeder van twee ondernemende energieke jongens van 6 en 10 jaar en kan daarover meepraten.

Inmiddels werk ik 15 jaar als kinderfysiotherapeut. In 2005 heb ik de opleiding Kinderfysiotherapie afgerond in Rotterdam. Daarna heb ik op verschillende plekken, waaronder ook in het buitenland, werkervaring op mogen doen, onder andere in een ziekenhuis, gezondheidscentrum, praktijk en in het speciaal onderwijs. Sinds November 2017 ben ik met vol enthousiasme gestart in de praktijk van van Lith Healthness center.

Het werken met kinderen is iedere dag weer anders en een leuke verrassing. Ieder kind is uniek. De uitdaging is om samen met de omgeving, ouders/school/medisch specialisten, te achterhalen waar het kind op motorisch vlak vastloopt. Ook ben ik erg van de multidisciplinaire aanpak in het behandelen. Ik houd de lijnen dan ook graag zo kort mogelijk. Uiteindelijk bereik je samen het meeste!

Mijn specialisaties binnen de kinderfysiotherapie zijn het behandelen van baby’s met een voorkeurshouding, kinderen met een globale ontwikkelingsachterstand in de leeftijd van 0-4 jaar, schoolgaande kinderen met fijne en grove motorische problemen, hier valt te denken aan schrijfproblematiek, niet mee kunnen komen met de gymles op school door balans/evenwicht-problemen, zwakke coördinatie en/of balinzicht. Daarnaast het behandelen van kinderen met aangeboren aandoeningen/syndromen waaronder in het specifiek baby’s/kinderen met het syndroom van Down. Ook heb ik de aantekening babymassage en kan dit 1:1 of in groepsverband gegeven worden. Ik ben aangesloten bij de werkgroep Kinderfysiotherapie in Den Bosch en omstreken.

Sinds November 2018 ben ik namens van Lith werkzaam op de HUB Molenhoek te Rosmalen, Speciaal Onderwijs voor kinderen met de leeftijd van 4 tot 9 jaar. Ik werk hier met veel enthousiasme. Het speciaal onderwijs heeft mijn interesse getrokken omdat juist voor deze kinderen er veel uitdagingen liggen waaronder  ook de motoriek en ik ondersteun ze daarbij.