van-lith-sportfysio-sportblessure

Peter van der Beek

Geregistreerd fysiotherapeut, Dry Needling-therapeut

Een snel herstel van een sportblessure

“Het was een intensief programma maar daardoor sta ik nu weer helemaal fit op het veld”

Persoonlijk behandelplan

Een sportblessure zit in een klein hoekje. En het is iets waar je lang last van kunt hebben als je niet gelijk actie onderneemt en een behandelplan opstelt voor een volledig herstel. Zo kwam Bart bij onze praktijk terecht na een val toen hij in een voetbalwedstrijd de bal binnen het veld wilde houden. Een kleine misstap met grote consequenties. Want toen onze gespecialiseerde sportfysiotherapeut zijn knie onderzocht, werd verondersteld dat zijn voorste kruisband was gescheurd. Nadat een arts aanvullend onderzoek deed en dit bevestigd werd, zijn we onmiddellijk aan de slag gegaan met een behandelplan.

Nauwe samenwerking tussen sportfysiotherapeut en personal trainer

Met een pre-operatief trainingsprogramma, ontwikkeld door onze sportfysiotherapeut en onze personal trainer, werd Bart op dagelijkse basis voorbereid op de operatie. Wat daarnaast erg belangrijk is voor een zo snel mogelijk herstel, is je voeding. Bart kreeg dan ook een voedingsadvies op maat, met de juiste bouwstoffen, vitaminen en mineralen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam en het weefsel in de knie op de juiste manier herstelt.

Speciaal ontwikkelde app

Een goed herstel begint met goed voorbereid een operatie in gaan. Bij Bart werd tijdens de operatie een deel van zijn hamstring gebruikt om de functie van zijn kruisband over te nemen. Bij een dergelijke operatie is het belangrijk zo snel mogelijk te starten met de eerste oefeningen en het opzetten van een persoonlijk trainingsprogramma. Bij Van Lith Healthness Center is je programma terug te vinden in een speciaal ontwikkelde app.

Zo snel mogelijk het veld weer op

Waar het begint bij leren lopen met krukken, is het doel om ook weer zo snel mogelijk zonder te kunnen. Door de app kan het programma ook thuis verder gevolgd worden. Uiteraard wordt de voortgang nauwlettend in de gaten gehouden door de sportfysiotherapeut en personal trainer. En worden kracht en stabiliteit periodiek getest via een vaste testbatterij. Tot op het moment dat Bart terug op het voetbalveld stond, werd hij begeleid. En na negen maanden speelde hij weer vol overtuiging een wedstrijd.

Maak een afspraak