Wat is geriatrie?

Geriatrische fysiotherapie is gericht op de ouder wordende mens. Het is hierbij ons hoofddoel dat senioren met de juiste ondersteuning en begeleiding kunnen blijven doen wat ze altijd al deden. Door zo lang mogelijk fit en vitaal te blijven, kunnen we dit samen bereiken. Zo houd je zelf de regie over jouw leven in handen.

Wanneer je ouder wordt, neemt het risico op blessures toe, maar wordt de kans op volledig herstel kleiner. Onze specialist op het gebied van geriatrie heeft de juiste kennis en ervaring om bij diverse klachten te helpen. Van revalidatie na het krijgen van een nieuwe heup of knie tot osteoporose, maar ook bij artrose of claudicatio intermittens – beter bekend als etalagebenen. Daarnaast ondersteunen we bij Parkinson, ook wanneer dit voorkomt in een eerder levensstadium.

Onze therapeut is gespecialiseerd in specifieke programma's voor de ouder wordende mens. Denk hierbij aan krachttraining, maar ook aan training rond valpreventie. Kies voor optimale zelfredzaamheid met  geriatrische therapie in één van onze vestigingen in Den Bosch of Rosmalen.

- Quote van de specialist -

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn.

Reinier Hoogwout

De juiste behandeling met geriatrische fysiotherapie

Vanaf je vijftigste levensjaar verlies je 20 procent aan spiermassa. Als je niet investeert in voldoende beweging en training, kun je er na de 70 nooit meer bij krijgen wat je hebt verloren. Wil jij ook tijdens je pensioen blijven tuinieren of activiteiten met de kleinkinderen ondernemen? Dan is het noodzaak je lichaam en conditie te onderhouden.

De geriatrische therapeut gaat niet alleen aan de slag met de behandeling, maar doet ook onderzoek naar andere factoren die uw gezondheid beïnvloeden. We kijken bijvoorbeeld naar interacties met medicijnen of naar zelfredzaamheid wanneer een partner of leeftijdsgenoten wegvallen. Dit altijd met het doel: hoe kan jij zolang mogelijk zelfstandig wonen in een omgeving waar je zelf voor kiest. Daarbij vormen we ook een sociaal netwerk zodat ouderen samen kunnen sporten.

Op zoek naar geriatrische fysiotherapie in Den Bosch of Rosmalen? Onze specialist Reinier Hoogwout staat voor je klaar. Niet alleen beschikt hij over de meest actuele kennis en ervaring, ook is hij voorzitter van Het Geriatrisch Netwerk. Maak een afspraak in een van onze vestigingen of neem contact op voor meer informatie. Klik hier voor onze contactgegevens.


Behandelingen binnen pijler Fysiotherapie