Onverklaarbare lichamelijke klachten en kPNI

Heb je last van onverklaarbare lichamelijke klachten en helpt een bezoek aan dokters en specialisten je niet verder? Dan kan kPNI uitkomst bieden.

kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Een kPNI-therapeut kijkt naar de mogelijke samenhang tussen fysieke, psychische en emotionele klachten, je immuunsysteem en mogelijk storende (omgevings)factoren. Dit laatste kunnen bijvoorbeeld voeding, stress of een gebrek aan lichaamsbeweging zijn.

Bij kPNI wordt er naar je lichaam én leven gekeken.

Denk hierbij aan je huidige klachten en klachten uit het verleden, maar ook aan je ontwikkeling als kind, levenservaringen, relaties, werk en leefstijl.

kPNI is met name interessant wanneer je last hebt van aanhoudende (vaak chronische) klachten, zoals:

  • Ontstekingen (aan darmen, gewrichten, huid, etc.)
  • Auto-immuunziekten en aandoeningen (prikkelbare darm syndroom, reuma, obesitas, ziekte van Crohn, etc.)
  • Chronische vermoeidheid
  • Verminderde (sport)prestaties
  • Onverklaarbare gezondheidsproblemen

kPNI valt onder functionele geneeskunde, waarbij wordt gekeken naar de onderliggende oorzaken van je klachten. We gebruiken, net als een arts, een wetenschappelijke aanpak (ook bekend als evidence based medicine). Echter gaan onze specialisten een stapje verder en kijken ze naar jouw unieke totaalplaatje.

- Quote van de specialist -

Veel mensen lopen met hun klachten vast in het reguliere circuit. Fijn dat wij dan vaak een oplossing kunnen bieden.

Martijn van Raamsdonk

Behandeling door een kPNI-therapeut

De behandeling door een kPNI-therapeut richt zich op herstel van de werking van jouw lichaam. Eerst krijgen we goed in beeld wat jouw situatie en klachten zijn, zodat we de oorzaak kunnen achterhalen. Vervolgens krijg je de beste specialist(en) voor jouw specifieke klachten toegewezen.

Onze kPNI-therapeuten werken nauw samen met andere specialisten binnen onze organisatie. Of je nu baat hebt bij een orthomoleculair therapeut, fysiotherapeut, voedingsdeskundige, personal trainer, of een andere specialist: dankzij ons grote team hebben wij alle kennis en kunde in huis om voor jou een persoonlijke totaalbehandeling te verzorgen.

Bij Van Lith Healthness Center behandelen de specialisten niet alleen je klachten, maar helpen ze je ook bij het voorkomen van toekomstige klachten.

Onverklaarbare of chronische lichamelijke klachten en op zoek naar een kPNI-therapeut in Den Bosch of Rosmalen? Onze specialisten staan voor je klaar. Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie.


Behandelingen binnen pijler Voeding