Welke soorten rugklachten zijn er?

In Nederland heeft maar liefst 80% van de mensen onder de 40 jaar last (gehad) van rugklachten. Een flink percentage, wat niet afneemt met het vorderen van onze leeftijd. Veelvoorkomende klachten zijn pijn in de onderrug (spit), stijfheid, uitstralende tintelingen of een plotse, scherpe pijn waarbij het voelt alsof het ‘in je rug schiet’.

Verschillende klachten hebben een direct aanwijsbare oorzaak, zoals:

  • Schade aan de zenuwen, spieren of gewrichten
  • Ontstekingen
  • Een hernia
  • Slijtage (bijvoorbeeld van de tussenwervelschijven)
  • Artrose

Soms is het echter lastiger om de directe oorzaak te bepalen. De klachten worden dan vaak veroorzaakt door een samenhang van verschillende factoren, zoals:

  • Stress
  • Een verkeerde lichaamshouding
  • Te weinig beweging (veel zitten)
  • Angst

Bij Van Lith Healthness Center achterhalen we de oorzaak van je rugklachten. Vervolgens krijg je een specialist toegewezen die precies weet welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Afhankelijk van de klachten is dit een fysiotherapeut of manueel therapeut.

- Quote van de specialist -

90% van de mensen die ons programma volgen, is na afloop tevreden over het resultaat.

Dennis van der Aa

Behandeling van rugklachten

De behandeling van rugklachten gaat bij Van Lith Healthness Center verder dan een massage of oefeningen. Het doel is om jouw pijn te verhelpen én te zorgen dat je rug belastbaarder wordt. Zo voorkom je toekomstige klachten.

Uniek trainingsprogramma
Of je nu last hebt van stijfheid, tintelingen, versleten tussenwervelschijven, artrose, spit of een hernia, iedereen met rugklachten kan meedoen met ons unieke trainingsprogramma. Tijdens 13 weken zorgen we ervoor dat jouw rugklachten verminderen en in veel gevallen zelfs verdwijnen.

Naast het fysiek trainen van je rug, geven we je praktische adviezen die je eenvoudig kunt toepassen in je dagelijkse leven. Het resultaat: je rug wordt beter belastbaar en je bent je bewust van je eigen lichaam. Zo kun je blijven werken, sporten en bewegen. Het programma is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of conditie.

Op zoek naar een (manueel) therapeut in Den Bosch of Rosmalen voor je rugklachten? Onze specialisten staan voor je klaar. Klik hier voor onze contactgegevens.


Behandelingen binnen pijler Fysiotherapie