Rogier van Bavel

rogier@vanlithhealthness.nl

Fysiotherapie, - Manuele therapie:, - Rugklachten, - Nekklachten, - Schouderklachten, - Knieklachten, - Dry Needling

Rogier van Bavel

rogier@vanlithhealthness.nl Fysiotherapie, - Manuele therapie:, - Rugklachten, - Nekklachten, - Schouderklachten, - Knieklachten, - Dry Needling Terug naar team

Fysiotherapeut – Manueeltherapeut – Dry Needling – Echografie

(BIG-nummer 29060532404)

Ik ben in 2003 afgestudeerd als fysiotherapeut waarna ik in 2006 de opleiding tot manueel therapeut gevolgd heb. Daar heb ik in 2009 mijn “Professional Master” titel behaald. Sinds 2004 ben ik werkzaam bij Topfysiotherapie praktijk Bart van Lith.

Ik heb veel ervaring in het werken met (top) sporters, zo begeleidde ik naast tientallen individuele sporters, het eerste elftal van FC Den Bosch en 14 jaar lang het eerste dames team van Hockeyclub ’s-Hertogenbosch en gaf ondersteuning bij de heren van Hockeyclub ’s-Hertogenbosch..

Naast deze ruime ervaring met sporters heb ik me gespecialiseerd in klachten van de wervelkolom en liggen mijn interesses met name bij heup, knie en enkel klachten en sinds kort het hoofd, hals en kaakgebied. Ik heb ook de volledige cursus dry needling volbracht, wat inhoudt dat patiënten met (spier) klachten aan bovenste en onderste extremiteiten, klachten aan wervelkolom en klachten aan het hoofd, hals, kaakgebied hiervoor bij onze praktijk terecht kunnen.

Mijn kennis en ervaring heb ik verder uitgebreid met echografie. Echografie kan een belangrijke ondersteuning bieden bij de diagnostiek en behandeling van klachten van het houding-, steun- en bewegingsapparaat of van klachten die daaraan gerelateerd zijn en die gepaard gaan met functiestoornissen en/of pijn. Hierbij wordt gekeken naar de oorzaken en gezocht naar het oplossen van ziekten van spieren en botten. Met een ingewikkeld woord praten we over het musculoskeletale domein, waarbij dit woord een samenstelling is van musculo (spier) en skeletos (skelet).

Mijn werkzaamheden in de praktijk:

  • Algemeen Fysiotherapeut
  • Professional Master Manueel Therapeut
  • Dry Needling
  • Echografie
  • Lid Knienetwerk Brabant
  • Motivational Interviewing