van-lith-healthness-mindset

Mindset

Hoe staat u in het leven? Iedereen wil graag flexibel, positief en vol energie zijn. Maar kan dit wel altijd en hoe werkt dit eigenlijk? Bij Van Lith Healthness Center staat dit punt centraal. Wij geloven erin dat als u niet lekker in uw vel zit en  veel stress ervaart, dit een enorme invloed heeft op lichaam en geest. Het is bijvoorbeeld belangrijk om, naast gezonde voeding en beweging, af en toe te ontspannen. Bent u dus lusteloos, vaak moe of zelfs een beetje depressief, bespreek dit dan eens met onze specialisten. Samen gaan we kijken waar het probleem ligt en wat we hier aan kunnen veranderen, zodat u weer positief, flexibel en energiek door het leven kunt gaan!

Wilt u een afspraak maken? Mail dan naar info@vanlithhealthness.nl of bel naar 073-6410009

 • kPNI (klinische Psycho Neuro Immunologie)

  Heeft u last van aanhoudende, chronische klachten? Klachten waarbij diverse vormen van therapie geen of onvoldoende resultaat hadden? Klinische Psycho-Neuro-Immunologie-therapie kan dan uitkomst bieden.

  Voor wie is  kPNI bedoeld?
  kPNI is vooral interessant voor mensen met de volgende –vaak aanhoudende- chronische klachten, problemen en vraagstukken:

  • Ontstekingen (aan darmen, gewrichten, pezen, huid etc.)
  • Aandoeningen en auto-immuunziekten (chronisch vermoeidheidssyndroom, prikkelbare darm syndroom, fibromyalgie, reuma, diabetes, obesitas, ziekte van Crohn, collitis ulcerosa)
  • Problemen met de energiehuishouding (chronische vermoeidheid)
  • Gezondheidsproblemen, veroorzaakt door meerdere aandoeningen
  • Verbeteren van prestaties en herstel bij (top)sport

  Wat maakt ons ziek of gezond?
  Een kPNI-therapeut bekijkt uw klachten niet als een foto, maar als een film. Zowel uw huidige klachten, maar ook klachten en ziektes uit het verleden komen aan bod. Ook worden uw ontwikkeling als kind, ervaringen in uw leven én uw leefstijl meegenomen in de analyse. Want fysieke en psychische klachten worden vaak (mede) veroorzaakt door verstorende omgevingsfactoren, zoals calorierijke voeding, voeding met onvoldoende goede stoffen of te weinig lichaamsbeweging. Maar ook door zaken als intensief medicijngebruik of (werk) stress.

  kPNI-behandeling: persoonlijk en effectief
  Onze kPNI therapeuten zijn professionals, die verder kijken dan hun eigen vakgebied. Ze hebben naast de studie kPNI ook andere medische studies afgerond en meerdere jaren ervaring in de zorg. De integrale benadering van uw klachten en problemen maakt iedere behandeling persoonlijk, natuurlijk én effectief. De uiteindelijke behandeling is gericht op het herstel van de werking van het lichaam, waaronder:

  • Herstel van het beweeg- en eetpatroon
  • Verbetering van de voeding en de vochthuishouding
  • Vermindering van stress
  • Herstel of versterking van de lichaamsbarrières (darm, huid, longen etc)
  • Het energieker en minder vermoeid voelen
  • Verbetering van de herstelcapaciteit van het lichaam
  • Herstel van het bioritme en de werking van de biologische klok
 • Fit for Fertility

  Wil je je vruchtbaarheid verhogen? Meer ontspannen in het leven staan met je kinderwens? Het vertrouwen terugvinden in je lichaam? Je mindset rond zwanger worden positief veranderen?

  Hoe je eet en leeft beïnvloedt de kwaliteit van je eicel, baarmoederslijmvlies en hormoonbalans. Je hebt dan ook deels invloed op je vruchtbaarheid. Als je lichaam in een overlevingsstand verkeert, dan is zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam. Overleven gaat voor. Belangrijke sleutels om je vruchtbaarheid te verhogen zijn fysieke en mentale ontspanning. Deze cursus ondersteunt je op het gebied van beweging en voedingsadviezen, waardoor je lifestyle verandert.

  In 5 bijeenkomsten leer je de invloed van voeding op je vruchtbaarheid. Stap voor stap, met concrete tips om thuis toe te passen.

  De yoga-oefeningen bieden ontspanning, speciaal aan het bekken en schouders, een fertility zonnegroet voor meer hormonale balans, ademhalingsoefeningen die je helpen om kalm te blijven, een diepe ontspanningsoefening die ideaal is voor de wachtweken en een yogareeks met visualisaties die je zal helpen opnieuw vol vertrouwen in het leven te staan met je kinderwens.

  Wil je meer weten over deze cursus fit for fertility? Kijk dan onder het kopje “blog” op deze site.