Wat is burn-out?

Bij een burn-out voelt het alsof je bent opgebrand. Je bent lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput en hebt nergens energie meer voor. Dit komt doordat je stress ervaart voor een te lange, aaneengesloten periode. Vaak zorgt een combinatie van verschillende stressfactoren voor deze burn-out-verschijnselen. Je bent dan moe, futloos of prikkelbaar. Ook ontstaan er vaak lichamelijke klachten zoals hoofdpijn door stress, een hogere hartslag, concentratieproblemen en gespannen spieren.

Wanneer je niet op tijd ingrijpt, kunnen op den duur bepaalde lichamelijke functies uitvallen. Het is daarom noodzaak de kenmerken van een burn-out te herkennen en op tijd deskundigen in te schakelen om je te helpen. Weinig mensen hebben de mogelijkheid om met een burn-out vakantie op te nemen en zes weken tot rust te komen. Daarom werken wij met de juiste ontspanningsoefeningen en een persoonlijk stappenplan aan jouw herstel.

Onze specialisten op het gebied van burn-out staan voor je klaar om je te helpen. Samen gaan we in één van onze vestigingen in Den Bosch of Rosmalen aan de slag met het verminderen van stress in jouw leven.

- Quote van de specialist -

Aan de buitenkant zie je het niet maar van binnen voelen mensen zich moe, futloos en vaak ongelukkig.

Sascha van Lith

Hulp bij burnout

Wanneer je kampt met oververmoeidheid en andere stresssymptomen, zien we dat veel mensen zich afvragen of ze last hebben van een burn-out of overspannen zijn. Wanneer werk je teveel wordt en je klachten krijgt die vergelijkbaar zijn met die van een depressie, is het verstandig om hulp in te schakelen.

Onze specialisten werken als stress- en burn-out coach en maken samen met jou stappen om weer rust in je leven te creëren. Dit doen we daarnaast met ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, maar ook met massages. Door het zogeheten stresshormoon kan je slaapritme ook verstoord worden. Wanneer dat het geval is, werken we samen met het Slaapcentrum.

Op zoek naar professionele begeleiding en coaching om je te helpen met jouw burn-out-symptomen? Kom langs in één van onze vestigingen in Den Bosch of Rosmalen of klik hier voor onze contactinformatie.


Behandelingen binnen pijler Fysiotherapie