Wat is Fitkids?

Fitkids is een uniek fitness- en oefenprogramma voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Wanneer je kind door zijn of haar beperking niet met reguliere sporten mee kan doen, kunnen ze met de trainingen binnen dit programma toch op een leuke manier werken aan hun mentale en fysieke conditie.

Aan Fitkids doen kinderen mee met bijvoorbeeld:

  • Astma
  • Taaislijmziekte
  • Downsyndroom
  • Jeugdreuma
  • Autisme
  • DCD (ook wel dyspraxie genoemd)
  • Of een aangeboren hartafwijking

Door te trainen met Fitkids ontdekken kinderen dat sporten leuk is en ervaren ze de positieve effecten van voldoende beweging. Er kan individueel getraind worden, maar ook in groepsverband.

Fitkids wordt door Van Lith Healthness Center als enige aangeboden in de omgeving van Den Bosch en Rosmalen. Bij ons is je kind verzekerd van de juiste expertise en training. Het sportprogramma wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Hiervoor is een verwijzing van een huisarts of specialist nodig. Uiteraard kun je ook zonder verwijzing van een arts bij ons komen trainen.

- Quote van de specialist -

Ik zie het als mijn missie om kinderen van alle leeftijden, met of zonder beperking, een leuke en ontspannen sportomgeving te bieden.

Anne van der Wolf

Voor wie is Fitkids?

Fitkids is voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar met een beperking. Binnen deze kindersport werken de kinderarts en -fysiotherapeuten nauw samen. Zo kunnen we altijd een passende sport met bijbehorend sportniveau voor jouw kind vinden. De trainingen zijn daardoor altijd afgestemd op zijn of haar capaciteiten.

Ook wanneer je kind in een rolstoel zit, overgewicht heeft of gediagnosticeerd is met ADHD of ADD, is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Onderzoek laat zien dat Fitkids een positief effect heeft op de kwaliteit van het leven van kinderen met een beperking. Wij geven kinderen ruimte om te sporten. Zo ontwikkelen zij zich beter en werken we samen aan een goede gezondheid.

Maak nu kennis en test ook Fitkids. Onze trainers beschikken over de juiste zorg en experiste en staan voor je in de startblokken. Neem contact op met één van onze vestigingen in Den Bosch of Rosmalen. Of Klik hier voor onze contactinformatie.


Behandelingen binnen pijler Beweging