Wat te doen bij pijn in je schouder

Heb je last van pijn in je schouder? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Soms is het een direct aanwijsbare oorzaak, zoals een schouder uit de kom, slijmbeursontsteking, peesontsteking, veroudering (degeneratie), cuff-ruptuur of pijn na een val. In andere gevallen is de oorzaak niet direct aanwijsbaar. Denk aan frozen shoulder (waarbij je je schouder niet goed meer kunt bewegen) of zeurende pijn in combinatie met een tintelende arm of hand.

Pijn in je schouder kan je belemmeren in je dagelijkse gang van zaken. Normale handelingen, zoals reiken, pakken, schrijven of tillen worden plots een pijnlijke ervaring. Of je nu last hebt van heftige pijn, uitstraling naar je arm, tintelingen of een zeurende pijn: het is altijd verstandig om bij schouderklachten een fysiotherapeut te raadplegen. Zo voorkom je dat de klachten verergeren en bijvoorbeeld resulteren in een frozen shoulder.

Met een behandeling bij Van Lith Healthness Center ben je verzekerd van de juiste zorg en expertise. Onze specialisten zijn onderdeel van Schoudernetwerk Noord-Brabant.

- Quote van de specialist -

Specialistische begeleiding door een fysiotherapeut die is aangesloten bij het Schoudernetwerk Noord-Brabant garandeert de juiste zorg.

Steffie Kant

Behandeling van schouderklachten

De schouder is een instabiel gewricht. De kom van je schouder is namelijk relatief klein. Dit betekent dat de omliggende spieren goed moeten samenwerken. Bij de behandeling van schouderklachten is het belangrijk om deze spieren te versterken.

Naast hands-on technieken als massage, doen we ook oefeningen voor het versterken van je spieren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de oorzaak van je klachten. Je krijgt praktische adviezen die je dagelijks kunt toepassen, waardoor toekomstige klachten worden voorkomen.

Onze specialisten zijn aangesloten bij het Schoudernetwerk Noord-Brabant. Hierdoor ben je verzekerd van de beste (herstel)behandeling. We zijn onder meer gespecialiseerd in instabiliteit, impingement en herstel na een operatie of trauma.

Pijn in je schouder en op zoek naar een fysiotherapeut? Je kunt onze specialisten bezoeken in de praktijk in Den Bosch of Rosmalen.


Behandelingen binnen pijler Fysiotherapie