Wat is orthomoleculaire therapie?

Met orthomoleculaire therapie kun je door middel van de juiste voeding en voedingssupplementen van bepaalde lichamelijke klachten afkomen. Heb je last van vermoeidheid, buikpijn of je spijsvertering? Onze orthomoleculaire therapeuten onderzoeken welk eten je kan helpen om alle systemen in jouw lichaam weer optimaal te laten functioneren.

Voor het goed werken of herstel van het lichaam heb je de juiste producten nodig. Wij noemen dat whole food-producten. Eten dat je kunt herkennen, ofwel onbewerkt voedsel. Het woord orthos vindt zijn oorsprong in het Grieks en betekent recht of juist. Orthomoleculaire voeding wordt ook vaak toegepast bij klachten rond overgewicht, in de darmen of bij hormonale problemen in de overgang.

In alle gevallen maken wij een voedingsadvies op maat. Coachen doen we één op één bij een van onze vestigingen in Den Bosch of Rosmalen, maar kan ook digitaal via Skype of via onze app.

 

In dit filmpje wordt op een duidelijke manier uitgelegd wat orthomoleculaire geneeskunde is.

- Quote van de specialist -

We kunnen voeding en suppletie inzetten als medicijn en daarmee klachten verhelpen.

Sascha van Lith

Deskundig voedingsadvies en coaching

Door onze drukke levens is het vaak een uitdaging om goed en juist te eten. Via onze app heb je direct contact met onze specialisten die je ondersteunen in het behalen van jouw persoonlijke doelen. Zo kun je invoeren wat je precies eet en kunnen onze voedingsdeskundigen daar direct feedback op geven.

Vaak wordt gedacht dat dit betekent dat je minder mag eten. Het tegenovergestelde is waar. We helpen je meer te eten en maken dat ook nog eens lekker om te doen. Hierbij gebruiken we het uitgangsput "Niet vullen, maar voeden". Met een paar simpele stappen kun je al veel verschil in je voedingsschema maken. Hierbij gaan wij altijd uit van een haalbaar programma dat bij jouw levensstijl past. De intensiviteit van jouw begeleiding bepaal je helemaal zelf.

Op zoek naar een specialist op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde in Den Bosch of Rosmalen? Ons team staat voor je klaar. Maak een afspraak in een van onze vestigingen of neem contact op voor meer informatie. Klik hier voor onze contactgegevens.


Behandelingen binnen pijler Voeding