Last van nekklachten of nekpijn

We hebben allemaal weleens last van onze nek. Dit uit zich bijvoorbeeld als een stijve nek (stijve spieren), je nek niet kunnen draaien of tintelingen in je arm of hand (dit komt in veel gevallen vanuit de nek). Meestal is dit het gevolg van stress, een verkeerde slaap- of werkhouding of een ongeluk (zoals een val of whiplash).

In sommige gevallen gaat nekpijn vanzelf over, maar het kan ook leiden tot klachten als hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, uitstralende pijn naar armen of handen en een verminderde concentratie.

Heb je last van je nek? Dan is het altijd verstandig om een fysiotherapeut te bezoeken. Zo weet je op tijd wat de oorzaak is en wat je kunt doen om snel van de klachten af te komen.

- Quote van de specialist -

Mensen zijn zó dankbaar als ik de triggerpoints heb behandeld. In de meeste gevallen zijn de klachten binnen enkele behandelingen verdwenen.

Peter van der Beek

Behandeling van nekpijn en nekklachten

Je nek bestaat uit spieren, botten, zenuwen en pezen. We achterhalen waar de pijn precies zit en wat de oorzaak is van je klachten. Dit kan bijvoorbeeld stress of een whiplash zijn, maar het kan ook aan je slaaphouding of werkplek liggen. Indien nodig voeren we een werkplekonderzoek uit.

De diagnose voor je nekklachten bestaat uit een lichamelijk onderzoek, vraaggesprek en vragenlijsten. Dankzij deze methode komen we tot de juiste diagnose en kunnen we de beste behandeling aanbieden. De behandeling kan bestaan uit massages, voorlichting en oefentherapie. Desgewenst kunnen we ook dry needling toepassen.

Wat is Dry needling?
Nekklachten kunnen in verschillende gevallen goed worden behandeld met Dry Needling. Hierbij wordt een droge (dry) accupenctuurnaald gebruikt om specifieke punten in de spieren te triggeren. Dit worden ook wel triggerpoints genoemd. De spieren ontspannen dan direct. Na de behandeling geven we je gerichte oefeningen en adviezen mee om de verbeterde situatie te behouden.

Last van je nek en op zoek naar een fysiotherapeut in Den Bosch of Rosmalen? Onze specialisten helpen je graag.


Behandelingen binnen pijler Fysiotherapie