Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen fysiotherapie. Hierbij ligt de focus met name op de rug en nek, ofwel de wervelkolom. Klachten ontstaan vaak door te weinig beweging, een verkeerde houding of een trauma – door bijvoorbeeld verkeerd te tillen.

Om de rug en nek weer los te krijgen, gebruikt de manueel therapeut technieken genaamd mobilisatie en manipulatie. Hierbij worden spieren en gewrichten weer soepel gemaakt en wordt bijvoorbeeld ook het bekende kraken toegepast. Het effect van de behandeling is bij manuele therapie vaak direct voelbaar.

Wil je een stijve nek verhelpen of heb je last van een hernia, spit of ben je simpelweg door je rug gegaan? Met de manuele therapie in één van onze vestigingen in Den Bosch of Rosmalen ben je verzekerd van de juiste zorg en expertise.

- Quote van de specialist -

Ik behandel liever de oorzaak dan alleen het symptoom

Rogier van Bavel

Manuele therapie bij nek- en rugklachten

De onderrug is de basis van je lichaam en is ongelooflijk sterk en beweeglijk. Omdat het zo'n essentieel onderdeel van het lichaam is, is het verstandig snel een specialist in te schakelen wanneer je pijn aan nek en rug ervaart. Zo weet je op tijd wat je eraan kunt doen en krijgen de klachten geen kans te verergeren.

Ook komt het voor dat er vanuit de nek of rug pijn ontstaat in een ander lichaamsdeel. Door deze uitstralende pijn krijg je bijvoorbeeld klachten aan de knie of elleboog. Mogelijk is dit dan het gevolg van een blokkering van een rib, wervel of ander gewricht. Ook problemen als hoofdpijn, duizeligheid, pijn op de borst of tussen de ribben kunnen hieruit voortkomen.

Op zoek naar manuele therapie in Den Bosch of Rosmalen? Onze specialisten staan voor je klaar. Maak een afspraak in een van onze vestigingen of neem contact op voor meer informatie. Klik hier voor onze contactgegevens.


Behandelingen binnen pijler Fysiotherapie