Mark van den Bogaard

mark@vanlithhealthness.nl

Beweging, - HIT Training, - Revalidatietraining , - 90 days of Healthness, Fysiotherapie, - Sportfysiotherapie:, - Knieklachten

Mark van den Bogaard

mark@vanlithhealthness.nl Beweging, - HIT Training, - Revalidatietraining , - 90 days of Healthness, Fysiotherapie, - Sportfysiotherapie:, - Knieklachten Terug naar team

Fysiotherapeut – Echografie

(BIG-nummer: 79921553104)

In 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Na een succesvolle stageperiode bij Van Lith healthness ben ik na de opleiding bij de praktijk komen werken.

De laatste jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van sport gerelateerde klachten. Naast het behandelen van individuele sporters begeleid ik ook verschillende (top)sportteams. Zo heb ik onder andere de selectie van S.C. Den Dungen begeleid en ben ik sinds 2018 werkzaam als fysiotherapeut bij de heren 1 van HC Den Bosch.

Om mijn kennis te verbreden heb ik na het behalen van de opleiding fysiotherapie onder andere de volgende cursussen gevolgd:

  • Ademhaling, Sport en Stress
  • Cursus Sportrevalidatie
  • Mylogenics (Activation, Release, Rehab)
  • Liesklachten bij sporters
  • Echografie

Daarnaast heb ik mij verdiept in het begeleiden  en behandelen van hardloop gerelateerde klachten. Hiermee richt ik mij zowel op explosieve sporten zoals hockey en voetbal,  als duursporters zoals (halve) marathon lopers. Met deze kennis begeleidde ik tientallen hardlopers met het behalen van hun persoonlijke doelen, variërend van de vijf kilometer met de Vestingloop tot de 42 kilometer lange marathon van New York.

Naast individuele behandelingen in de behandelkamer ben ik ook veel buiten en in de trainingsruimtes te vinden om verschillende sportgroepen te begeleiden.

Om mij verder te ontwikkelen ben ik op dit moment bezig met de Master studie Manuele therapie.