van-lith-healthness-ontspanning

Ontspanning

Stress is niet iets om te vermijden. Zolang de spanning maar weer wordt ontladen. De één kan dat van nature makkelijker dan de ander.

Voor iedereen geldt dat loslaten van dagelijkse spanning en stress noodzakelijk is. We hebben het nodig om regelmatig terug te schakelen en te ontspannen.  Is het voor u lastig om te ontspannen? Onze specialisten kunnen u hierbij helpen.  Bijvoorbeeld door een ontspannende massage of een rustige yogales. Er is tevens speciale aandacht voor kinderen. In deze drukke tijd wordt wel eens vergeten dat onze kinderen het ook fijn vinden om te ontspannen. Ze doen dit vaak voor de TV of computer, maar dit is wellicht niet altijd de juiste keuze voor het lichaam. Wij denken dat persoonlijke aandacht, oogcontact en aanraking ook goed zijn voor de ontwikkeling van uw kind. Aandacht voor ontspanning dus; een mooie uitdaging in deze drukke tijd.

Wilt u een afspraak maken? Mail dan naar info@vanlithhealthness.nl of bel naar 073-6410009

 • Slaapadvies

  Slaapt u slecht? Komt u niet in slaap, wordt u vaak wakker, snurkt u, heeft u ‘s nachts adem stops of wordt u niet uitgerust wakker?

  Tijd om hier iets aan te doen. Bij Van Lith Healthness Center gaan we samen met u onderzoeken waar het probleem vandaan komt. De oorzaken zouden bijvoorbeeld kunnen zijn:
  – slaapapneu
  – een niet goed werkende schildklier
  – depressie
  – beginnende suikerziekte etc.

  Nadat wij het probleem hebben opgespoord gaan we u helpen om het op te lossen. Vaak ligt het probleem in een verstoorde slaap hygiëne, onvoldoende beweging of stress. Voor al deze dingen bieden wij een oplossing. Mocht het probleem ingewikkelder zijn en er nader onderzoek nodig zijn, dan werken wij samen met “Slaapapneu Service” (locatie de Vliert). Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoeken van uw slaap middels een recorder die uw slaap registreert. U slaapt thuis in uw eigen omgeving. De uitslag van het onderzoek wordt met u en een medisch specialist besproken (neuroloog of longarts). U heeft voor dit onderzoek een verwijzing van uw huisarts nodig. De huisarts wordt tevens over de uitslag geïnformeerd.
  Er zijn voor dit slaaponderzoek geen wachttijden. Net als in het ziekenhuis spreekt u wel uw eigen risico aan. Slaaponderzoek wordt vergoed vanuit het basispakket.

 • Fit for Fertility

  Wil je je vruchtbaarheid verhogen? Meer ontspannen in het leven staan met je kinderwens? Het vertrouwen terugvinden in je lichaam? Je mindset rond zwanger worden positief veranderen?

  Hoe je eet en leeft beïnvloedt de kwaliteit van je eicel, baarmoederslijmvlies en hormoonbalans. Je hebt dan ook deels invloed op je vruchtbaarheid. Als je lichaam in een overlevingsstand verkeert, dan is zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam. Overleven gaat voor. Belangrijke sleutels om je vruchtbaarheid te verhogen zijn fysieke en mentale ontspanning. Deze cursus ondersteunt je op het gebied van beweging en voedingsadviezen, waardoor je lifestyle verandert.

  In 5 bijeenkomsten leer je de invloed van voeding op je vruchtbaarheid. Stap voor stap, met concrete tips om thuis toe te passen.

  De yoga-oefeningen bieden ontspanning, speciaal aan het bekken en schouders, een fertility zonnegroet voor meer hormonale balans, ademhalingsoefeningen die je helpen om kalm te blijven, een diepe ontspanningsoefening die ideaal is voor de wachtweken en een yogareeks met visualisaties die je zal helpen opnieuw vol vertrouwen in het leven te staan met je kinderwens.

  Wil je meer weten over deze cursus fit for fertility? Kijk dan onder het kopje “blog” op deze site.

 • HIT Boxing

  Wat is HIT BOXING?

  Het is een workout op basis van boksen, stootcombinaties en daarnaast lekker fysiek bezig zijn. Deze  work-out is een ideale training om je fysieke conditie en coördinatie te verbeteren.

  Een gedeelte van de les draag je bokshandschoenen en leer je je verder ontwikkelen in afwisselende, snelle en krachtige boks combinaties. Het andere deel van de les zal bestaan uit trainingsvormen waarbij de nadruk op fysieke ontwikkeling ligt, zoals het versterken van je romp. In de HIT boks les wordt niet gespard, maar gaat het om de fysieke inspanning en het plezier. Dat is dus anders dan bij boksen.

  Voor wie is HIT BOXING?

  Dit is geschikt voor iedereen! Man, vrouw, jong, oud, fit of minder fit.
  Je kunt mee doen aan de trainingen, ongeacht je trainingsniveau.

  HIT BOXING is ook de ideale training om je algehele fitheid en explosiviteit te trainen:
  – je conditie op peil brengen of behouden
  – werken aan kracht en lichaamshouding
  – verantwoord afslanken
  – zelfvertrouwen vergroten door jezelf te leren verdedigen
  – ontspanning en stressmanagement
  – plezier in sporten dmv trainen met een groepje
  – resultaatgericht werken