voeding-van-lith-healthness

Voeding

“It’s all about energy”

De juiste voeding levert ons bouwstoffen, energie en allerlei vitaminen en mineralen die noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van ons lichaam. Helaas is het voor de meeste mensen niet duidelijk wat nu de juiste voeding is. De keuze die we tegenwoordig hebben in voeding is de laatste 25 jaar enorm toegenomen en vaak kiezen we niet datgene wat ons lichaam het meeste nodig heeft. Daarbij is de kwaliteit van onze voeding  de laatste jaren erg achteruit gegaan en eten we vaak ook nog eens teveel. Samen met alle goed bedoelde dieet adviezen, welke door verschillende visies vaak verwarrend werken, zijn we met z’n allen steeds slechter gevoed.

Wij zijn ervan overtuigd dat voeding een belangrijke bijdrage levert aan het optimaal functioneren van uw lichaam. Samen met voldoende ontspanning, beweging en de juiste mindset draagt het bij aan de beste versie van u zelf!

Wij bieden u geen kort dieet of extreem afval programma,  maar leren u welke functie voeding heeft. Of u nu als doel heeft een paar kilo af te vallen, gewoon gezonder wil gaan eten of een optimale sportprestatie moet leveren; bij onze voedingsspecialisten bent u aan het juiste adres.
Wilt u een afspraak maken? Mail dan naar info@vanlithhealthness.nl of bel naar 073-6410009

 • Orthomoleculair voedingsadvies

  Wat kan ik nu het beste wel of niet eten??? Misschien wel de meest gestelde vraag van  de afgelopen 10 jaar.

  Bijna iedereen worstelt met dit vraagstuk. De voedingsspecialisten van Van Lith Healthness Center kunnen u hier alles over vertellen. De meeste diëtistes en  voedingsdeskundigen focussen alleen op het verminderen van gewicht en helpen mensen met afvallen. Onze specialisten bekijken daarentegen uw totale gezondheidsprofiel. Ze kunnen u dus uitstekend helpen als u af wilt vallen, maar wist u dat voeding ook van grote invloed is op andere gezondheidsproblemen, zoals gewrichtsklachten, allergieën, lage weerstand of stress?

  Onze specialisten gaan samen met u kijken wat goed voor u is en wat wellicht voor u gezondheid niet zo handig is om te eten. Afhankelijk van uw persoonlijke doel, krijgt u een op maat gemaakt advies, in sommige gevallen ondersteunt door een suppletie advies, als extra ondersteuning gewenst is.

 • kPNI (klinische Psycho Neuro Immunologie)

  Heeft u last van aanhoudende, chronische klachten? Klachten waarbij diverse vormen van therapie geen of onvoldoende resultaat hadden? Klinische Psycho-Neuro-Immunologie-therapie kan dan uitkomst bieden.

  Voor wie is  kPNI bedoeld?
  kPNI is vooral interessant voor mensen met de volgende –vaak aanhoudende- chronische klachten, problemen en vraagstukken:

  • Ontstekingen (aan darmen, gewrichten, pezen, huid etc.)
  • Aandoeningen en auto-immuunziekten (chronisch vermoeidheidssyndroom, prikkelbare darm syndroom, fibromyalgie, reuma, diabetes, obesitas, ziekte van Crohn, collitis ulcerosa)
  • Problemen met de energiehuishouding (chronische vermoeidheid)
  • Gezondheidsproblemen, veroorzaakt door meerdere aandoeningen
  • Verbeteren van prestaties en herstel bij (top)sport

  Wat maakt ons ziek of gezond?
  Een kPNI-therapeut bekijkt uw klachten niet als een foto, maar als een film. Zowel uw huidige klachten, maar ook klachten en ziektes uit het verleden komen aan bod. Ook worden uw ontwikkeling als kind, ervaringen in uw leven én uw leefstijl meegenomen in de analyse. Want fysieke en psychische klachten worden vaak (mede) veroorzaakt door verstorende omgevingsfactoren, zoals calorierijke voeding, voeding met onvoldoende goede stoffen of te weinig lichaamsbeweging. Maar ook door zaken als intensief medicijngebruik of (werk) stress.

  kPNI-behandeling: persoonlijk en effectief
  Onze kPNI therapeuten zijn professionals, die verder kijken dan hun eigen vakgebied. Ze hebben naast de studie kPNI ook andere medische studies afgerond en meerdere jaren ervaring in de zorg. De integrale benadering van uw klachten en problemen maakt iedere behandeling persoonlijk, natuurlijk én effectief. De uiteindelijke behandeling is gericht op het herstel van de werking van het lichaam, waaronder:

  • Herstel van het beweeg- en eetpatroon
  • Verbetering van de voeding en de vochthuishouding
  • Vermindering van stress
  • Herstel of versterking van de lichaamsbarrières (darm, huid, longen etc)
  • Het energieker en minder vermoeid voelen
  • Verbetering van de herstelcapaciteit van het lichaam
  • Herstel van het bioritme en de werking van de biologische klok