Wat is kinderfysiotherapie?

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen van 0 tot 18 jaar. Wanneer je eigen kind in zijn of haar bewegingsontwikkeling achterblijft, kan dat ervoor zorgen dat hij of zij niet mee kan met leeftijdsgenootjes. Dit kan invloed hebben op sociaal-emotioneel vlak: als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze vaak bij sport en spel buitengesloten en blijven ze achter op school.

De oorzaak hiervan kan liggen bij problemen met de motoriek. Op het gebied van motorische ontwikkeling maken we het onderscheid tussen twee soorten: grove en fijne motoriek. Bij grove motoriek ondersteunen we kinderen die achterblijven met rennen, springen en balans. Bij fijne motoriek gaan we aan de slag met kinderen die problemen ondervinden bij knutselen, tekenen of schrijven. Binnen deze laatstgenoemde categorie bieden wij veel kinderen hulp met schrijftherapie.

Op latere leeftijd zien we dat er een gevoeligheid voor blessures kan ontstaan op de plaatsen waar de groeischijven zitten. Kinderen kunnen dan bijvoorbeeld pijn ervaren aan de knie of hak. Bij Van Lith Healthness Center ondersteunen we niet alleen bij klachten, we werken ook aan preventie. Door jouw kind soepel en in beweging te houden op jonge leeftijd, heeft hij of zij daar in de toekomst veel baat bij.  Ons sportprogramma Fitkids helpt je daar bij.

– Quote van de specialist –

Je kunt alleen iets leren als je het nog niet kunt.

Mareille Frijters

Kinderfysiotherapie voor baby’s

Wanneer een baby veel huilt of pijn heeft, kan het lastig zijn om te achterhalen wat hiervan de oorzaak is. Onze therapeuten helpen je met de juiste kennis en ervaring om jouw baby te behandelen. Zo helpen wij ouders met huilbaby’s, maar ook kleintjes met het Kiss en Kidd-syndroom.

Onze specialisten beschikken over een vakkundige combinatie van kinderfysiotherapie en manuele therapie. We hebben kennis van diverse technieken op het gebied van babymassages en houden rekening met zaken als de manier van geboorte en of er wel of geen borstvoeding wordt gegeven. In plaats van bij een osteopaat kun je daarom ook bij ons terecht. Vaak wordt er al veel winst behaald met enkele behandelingen.

Op zoek naar een praktijk voor kinderfysiotherapie in Den Bosch of Rosmalen? Als kinderfysiotherapeuten dragen wij zorg voor een ontspannen behandeling waarbij het welzijn van jouw baby altijd voorop staat. Maak een afspraak in een van onze vestigingen of neem contact op voor meer informatie. Klik hier voor onze contactgegevens.


Behandelingen binnen pijler Fysiotherapie