Wat is sportfysiotherapie?

Of je nu op professioneel- of amateurniveau traint, sportfysiotherapie is er voor alle type sporters. Naast het behandelen van sporters met een blessure, besteden we ook aandacht aan preventie. Ook begeleiden we sporters tijdens hun weg naar grote sportevenementen, zoals een marathon of Alpe d'HuZes, en helpen we bij blessures.

Waar je bij reguliere fysiotherapie begeleid wordt tot je geen last meer hebt van je klachten, begeleiden we je bij sportfysiotherapie tot je weer op jouw optimale sportniveau kunt presteren. Dit doen we met op maat gemaakte programma's. Veelvoorkomende behandelingstrajecten zijn revalidatie na een knieoperatie, zoals meniscus of voorste kruisband, en herstel na een sportblessure zoals een gescheurde spier.

Als sportfysiotherapeuten hebben wij veel ervaring met het begeleiden van sporters op het hoogste niveau. Zo verzorgden wij jarenlang de sportfysiotherapie van het Nederlands Dames Hockeyteam en de sportfysiotherapie voor de spelers van FC Den Bosch. Momenteel werken wij samen met Dames- en Heren 1 van HC Den Bosch en diverse andere sportverenigingen. Daarnaast zijn wij sponsor van de Vestingloop in Den Bosch, waar wij onze specialisatie in de behandeling van hardloopblessures inzetten.

- Quote van de specialist -

Sportfysiotherapie is veel meer dan alleen het behandelen van een blessure. Kennis van o.a. trainingsleer en sportpsychologie zorgen ervoor dat iemand na een blessure weer vol zelfvertrouwen aan het sporten gaat.

Peter van der Beek

De juiste behandeling met sportfysiotherapie

Sporten doe je om verschillende redenen. Soms wil je aan je conditie werken, fitter worden of spiermassa opbouwen. Vaak beginnen mensen willekeurig en zonder goede voorbereiding. Het is belangrijk om te weten wat de juiste verhouding is tussen rust en activiteit, hoe je het trainen opbouwt, maar ook welke voeding helpt bij het verbeteren van prestaties.

Een sportfysiotherapeut kan je hierbij helpen. Wanneer je het sporten niet goed opbouwt, kan dit leiden tot blessures door overbelasting. Zo kun je na hardlopen snel last krijgen van pijn in de knie, de zogeheten lopersknie, maar kunnen er ook klachten aan de achillespees ontstaan. Begeleiding en revalidatie is dan nodig. Indien nodig kunnen wij ook een echo maken.

Ben je op zoek naar een sportfysiotherapeut in Den Bosch of Rosmalen? Onze specialisten staan voor je klaar. Maak een afspraak in een van onze vestigingen of neem contact op voor meer informatie. Doordat wij direct samenwerken met chirurgen, orthopeden en sportmedische centra hebben wij eenvoudig toegang tot de beste zorg en snelle diagnostiek.


Behandelingen binnen pijler Fysiotherapie