Sascha van Lith

sascha@vanlithhealthness.nl

Beweging, Mindset, - Yoga, Fysiotherapie, - Manuele therapie:, - Kinderfysiotherapie:, - Chronische pijn, - Burn-out, Voeding, - Orthomoleculaire therapie, - Leefstijlcoaching, Ontspanning

Sascha van Lith

sascha@vanlithhealthness.nl Beweging, Mindset, - Yoga, Fysiotherapie, - Manuele therapie:, - Kinderfysiotherapie:, - Chronische pijn, - Burn-out, Voeding, - Orthomoleculaire therapie, - Leefstijlcoaching, Ontspanning Terug naar team

Fysiotherapeut – Manueeltherapeut – Kinderfysiotherapeut – Orthomoleculair therapeut

Passie is besmettelijk. Mijn vader heeft zich altijd enorm ingezet voor onze praktijk met veel energie en enthousiasme. Dit werkte bij mij zo aanstekelijk dat ik na mijn middelbare school de opleiding fysiotherapie ben gaan doen.  Na het afronden van deze opleiding in 1992 ben ik gelijk samen met mijn vader aan de slag gegaan. Van hem heb ik geleerd om altijd klaar te staan voor onze patiënten, maakt niet uit vroeg/laat wie/wat/waar! In mijn stage was ik er al achter gekomen dat een fysiotherapeut niet altijd genoeg bagage heeft om alles patiënten goed te kunnen behandelen. Vrij snel ben ik dan ook gestart met de opleiding voor manuele therapie. Dit was een pittige opleiding maar tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Mijn passie lag altijd al bij het behandelen van kinderen. Dus nadat ik van mezelf vond dat ik voldoende kennis en kunde had om volwassene patiënten goed te behandelen ben ik begonnen met de opleiding voor kinderfysiotherapie.

Kinderfysiotherapie is een vak apart. Ook binnen dit domein zijn er weer veel richtingen. Van oudsher komen er bij ons veel kinderen met schrijf motorische problemen. Onze collega’s zijn zeer bedreven in het behandelen van deze kinderen. Mij lag deze doelgroep niet zo (mede omdat ik zelf ook vroeger deze problemen had).

Binnen de kinderfysiotherapie heb ik mijn uitdaging gevonden in het behandelen van orthopedische problemen (denk aan kinderen met hoofdpijn, pijnklachten na sporten). Hier komt mijn opleiding voor manuele therapie dan ook weer goed van pas. Het allermooiste vind ik de baby’s die wij behandelen. Voor mij is het elke keer weer een wonder hoe de baby’tjes “veranderen”  na een behandeling. Super om dit te mogen doen! De laatste uitdaging en tevens ook de moeilijkste (maar daarom juist extra leuk) vind ik in het behandelen van kinderen met overgewicht. Dit doen we nu bijna 10 jaar in onze praktijk en er ligt een steeds beter plan om deze kinderen (en ouders) goed te kunnen helpen!

Naast mijn werk als therapeut ben ik ook praktijkeigenaar. Samen met Martijn en Michiel managen wij onze praktijk. Inmiddels met een team van 15 gedreven collega’s. Ook dit managen doe ik met veel plezier. Leuk vind ik het om te kijken waar er in de toekomst kansen liggen om onze praktijk op een nog hoger plan te trekken. Op het gebied van sport/kinder therapie zijn we al een toonaangevende praktijk. Uiteraard willen we dit zou houden en natuurlijk kost het energie om steeds vooruit te blijven. Maar door de samenwerkingen met onze collega’s/ ons MT team en de hulp van een bedrijfscoach krijg ik vooral veel energie van dit proces. Daarnaast willen we de ouder wordende mens beter bedienen in de toekomst. 8 jaar geleden hebben we hier een plan voor gemaakt en nu de komende 2-3 jaar moet blijken of dit gaat lukken, spannend!