Reinier Hoogwout

reinier@vanlithhealthness.nl

Fysiotherapie, - geriatrische fysiotherapie:

Reinier Hoogwout

reinier@vanlithhealthness.nl Fysiotherapie, - geriatrische fysiotherapie: Terug naar team

Fysiotherapeut – Specialist Ouderen Fysiotherapie – Master Geriatrie Fysiotherapie

(BIG-nummer: 69063705604)

In 2004 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd. Na 2 korte periodes als Fysiotherapeut elders, ben ik in 2006 aan de slag gegaan bij Topfysiotherapie Bart van Lith. De moderne, innovatieve uitstraling spraken mij zeer aan, alsmede de hulp en stimulans die de praktijk mij bood voor persoonlijke groei in het vak. Mijn interesse voor de Ouderen Fysiotherapie werd gewekt en in 2008 ben ik de Master Opleiding gaan volgen. In 2014 heb ik mijn diploma Master of Science Geriatrie Fysiotherapie behaald.

Sinds ik in 2008 bij Topfysiotherapie Bart van Lith ben gaan werken heb ik, naast mijn dagelijkse 1-op-1 patiënten fysiotherapie, binnen de praktijk veel andere activiteiten beoefend. (FitKids, Overgewicht-Beat it!, begeleiding jeugdelftallen FC Den Bosch, begeleiding kinderen van de Gabriel school, Diabetes in Beweging, Netwerk participatie, het schrijven van een Glossy voor het 40-jarig bestaan van de praktijk, stagebegeleiding)

Op dit moment houd ik me binnen de praktijk voornamelijk bezig met de behandeling van de oudere patiënt en zijn of haar klachten. Het streven om met mijn patiënt voorwaarden te scheppen voor een zo lang mogelijk leven van hoge kwaliteit in de eigen thuissituatie is hierbij mij doel. Behandelingen aan huis, in de behandelkamer of in de oefenzaal zijn hierbij veelvoorkomend.

Naast mijn werkzaamheden op de praktijk houd ik me bezig met de begeleiding van het 1e heren hockeyelftal van HC Den Bosch, uitkomend in de Hoofdklasse. Deze job als ‘teammanager’ vervul ik sinds 2011. Sinds voorjaar 2014 ben ik tevens adviseur van de stichting ‘Wings4ALS’. Deze stichting zet zich in voor het behoud van Kwaliteit van Leven voor patiënten met de dodelijke ziekte ALS. Daarnaast ben ik docent en gastspreker voor onder andere AVANS+, aangaande de thema’s “Vallen bij Ouderen / Valpreventie” en “Neurorevalidatie”.