vermoeidheid case van lith healthness

Martijn van Raamsdonk

Geregistreerd fysiotherapeut, manueel therapeut, Klinisch Psycho Neuro immunoloog, Dry Needling-therapeut

Een sterke balans voor een gezond lichaam

“Mijn vermoeidheid is verdwenen en ik ben veel beter in balans.”

Uitgeblust gevoel en vermoeidheid

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op je gezondheid. Zo kan het zijn dat je nog zo’n gelukkig leven leidt, maar toch last hebt van een uitgeblust gevoel. In ons lichaam werken onze systemen nauw samen om wanneer je ziek bent, je zo snel mogelijk beter te maken. Soms wordt dit mechanisme echter verstoord, wat zich kan uiten in diverse klachten. Zo had Paul, ondanks dat hij zijn leven goed op de rit had, vaak last van vermoeidheid. Hij mocht dan wel druk zijn met een eigen bedrijf, zijn gezin en veel vrienden, maar had het verder goed voor elkaar. Een veelgehoord probleem.

Klinische Psycho Neuro Immunologie

Van Lith Healthness Center bekijkt zo’n situatie in een breder perspectief. Samen met een Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) therapeut wordt in een uitgebreid gesprek gekeken naar verschillende aspecten. Een kPNI therapeut bekijkt de wisselwerking tussen allerlei zaken binnen je lichaam en geest. Zo werd bij Paul zijn medische voorgeschiedenis bekeken, maar ook zijn voeding, beweegpatroon, stressfactoren en diverse orgaanfuncties. We kwamen erachter dat hij, door zichzelf zulke hoge doelen te stellen in zowel zijn carrière als zijn gezinsleven, zichzelf tegelijkertijd volledig wegcijferde.

Behandelplan op maat

Zijn behandelplan startte met ontspanningsmassages. Daarnaast maakte onze personal trainers een beweegprogramma op maat. Ook nam Paul deel aan yogalessen en nam één keer per week deel aan een intensief oefenprogramma om aan zijn conditie te werken. Door dit behandelplan heeft Paul veel meer energie, kan beter ‘nee’ zeggen en bewaakt zijn eigen grenzen. Kortom, hij heeft het nog steeds goed voor elkaar én kan er van genieten!

Maak een afspraak