fysiotherapie-van-lith-healthness-rugklachten

Rogier van Bavel

Geregistreerd fysiotherapeut, manueel therapeut, Echografist, Dry Needling-therapeut

Integrale aanpak voor ernstige rugklachten

“Ik heb er alle vertrouwen in dat ik weer zonder rugklachten mijn werk kan doen”

Artrose als oorzaak van lage rugklachten

Als je na een lange periode van lage rugklachten bij het horen van de uitslag van een x-ray te horen krijgt dat je een forse artrose hebt, is dat wel even slikken. Dit overkwam Monique. De slijtage van het onderste gedeelte van haar wervelkolom zorgde ervoor dat ze steeds meer pijn in haar rug kreeg. Met als gevolg dat ze steeds beperkter raakte in alles wat ze deed; in haar werk als secretaresse, maar ook daarbuiten.

Samenwerking van specialisten

Bij Van Lith Healthness Center zorgen we voor een integrale aanpak, waarbij meerdere specialisten gezamenlijk tot een plan van aanpak komen. Indien nodig in samenwerking met het ziekenhuis. Zo werd er voor Monique geregeld dat er allereerst een MRI scan gemaakt werd. Toen daaruit bleek dat er naast de artrose sprake was van een lichte hernia, werd Monique verder onderzocht door onze manueel therapeut en maakte hij een behandelplan. Tegelijkertijd zorgde onze personal trainers ervoor dat met een oefenprogramma de belastbaarheid en conditie van Monique’s rug verbeterde. Een ander onderdeel van onze aanpak was het voedingsadvies. Door het kwijtraken van een aantal kilo’s en het gebruik van de juiste voedingssupplementen werd de pijn snel minder.

Effectief en snel resultaat

Zo’n aanpak heeft snel resultaat. Al na drie maanden werkte Monique weer volledig en kon ze weer rustig de stad in. En minstens zo belangrijk, we verwachten dat door het verder opbouwen van haar kracht en conditie, de pijn in haar rug volledig zal verdwijnen.

Maak een afspraak