Marie-Louise Smits

marie-louise@vanlithhealthness.nl

Beweging, - Fitkids, Fysiotherapie, - Chronische pijn, - Scoliose en houdingsafwijkingen, Ontspanning, - Massage

Marie-Louise Smits

marie-louise@vanlithhealthness.nl Beweging, - Fitkids, Fysiotherapie, - Chronische pijn, - Scoliose en houdingsafwijkingen, Ontspanning, - Massage Terug naar team

Fysiotherapeut – Sportfysiotherapeut – McKenzietherapeut –  Scoliose Specifieke Fysiotherapie Bugnet – FysioPilates

(BIG-nummer: 39046173104

Sinds 1996 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en in 1998 heb ik de opleiding tot Sportfysiotherapeut afgerond. Training en actieve revalidatie zijn een belangrijk onderdeel binnen de sport, maar zijn net zo belangrijk voor activiteiten in het dagelijks leven. Zowel bij volwassenen als bij kinderen houd ik ervan om ‘aan de slag te gaan’, waarbij het verschaffen van inzicht en helpen met vinden van de innerlijke motivatie een basis vormen binnen mijn therapie.

Als therapeut ben ik gespecialiseerd in onderzoek en training van functionele stabiliteit van de rug en romp. Houding in het algemeen, tijdens sportbeoefening, maar ook bij specifieke aandoeningen zoals hypermobiliteit (EDS, Marfan). Een individueel programma op maat is hierbij van belang om te komen tot de beste verbetering. Wekelijkse beoefening van Pilates van je verder helpen, waarbij FysioPilates een eerste aanzet is om daar toe te komen.

Als scoliose specifieke therapeut heb ik de opleiding Schroth Best Practice gevolgd en ben ik in Barelona geweest voor BSPTS-opleiding. Afhankelijk van het type scoliose wordt het beleid en de therapie bepaald, waarbij de oefeningen op maat zijn, passend bij de scoliose en patiënt. Een goede communicatie met patiënt (ouders), bracemaker en orthopeed zijn essentieel om te komen tot de beste conservatieve behandeling. Mocht een scoliose operatie toch nodig zijn, dan zijn pre- en postoperatieve therapie geïndiceerd om tot de beste verbetering te komen. Ook hierbij behandel ik zowel jongeren als volwassenen.

Naast deze actieve aanpak is het soms fijn om alleen te voelen. Middels een massage rustig de diepte van de huid en de fascie in te gaan, om te komen tot ontspanning en oplossing van de klachten. Ook dat integreer ik in mijn behandeling.