Fysiotherapeut – Manueel therapeut – Kinderfysiotherapeut – Orthomoleculair therapeut
(BIG-nummer 19042710604)
Passie is besmettelijk. Mijn vader heeft zich altijd enorm ingezet voor onze praktijk met veel energie en enthousiasme. Dit werkte bij mij zo aanstekelijk dat ik na mijn middelbare school de opleiding fysiotherapie ben gaan doen. Na het afronden van deze opleiding in 1992 ben ik gelijk samen met mijn vader aan de slag gegaan. Van hem heb ik geleerd om altijd klaar te staan voor onze patiënten, maakt niet uit vroeg/laat wie/wat/waar! In mijn stage was ik er al achter gekomen dat een fysiotherapeut niet altijd genoeg bagage heeft om alle patiënten goed te kunnen behandelen. Vrij snel ben ik dan ook gestart met de opleiding voor manuele therapie. Dit was een pittige opleiding maar tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Mijn passie lag altijd al bij het behandelen van kinderen. Dus nadat ik van mezelf vond dat ik voldoende kennis en kunde had om volwassene patiënten goed te behandelen ben ik begonnen met de opleiding voor kinderfysiotherapie.
Kinderfysiotherapie is een vak apart. Ook binnen dit domein zijn er weer veel richtingen. Van oudsher komen er bij ons veel kinderen met schrijf motorische problemen. Onze collega’s zijn zeer bedreven in het behandelen van deze kinderen. Mij lag deze doelgroep niet zo (mede omdat ik zelf ook vroeger deze problemen had).
Binnen de kinderfysiotherapie heb ik mijn uitdaging gevonden in het behandelen van orthopedische problemen (denk aan kinderen met hoofdpijn, pijnklachten na sporten). Hier komt mijn opleiding voor manuele therapie dan ook weer goed van pas. Het allermooiste vind ik de baby’s die wij behandelen. Voor mij is het elke keer weer een wonder hoe de baby’tjes “veranderen” na een behandeling. Super om dit te mogen doen! De laatste uitdaging en tevens ook de moeilijkste (maar daarom juist extra leuk) vind ik in het behandelen van kinderen met overgewicht. Het is voor volwassenen al lastig om gewicht te verliezen maar voor kinderen is het in deze huidige tijd echt lastig om hun levensstijl aan te passen. Als dit door onze begeleiding en de samenwerking met kind en ouders toch lukt voelt het als een echte overwinning.
Inmiddels ben ik ook voedingsdeskundige. Dit is echt een mooie aanvulling op mijn werk als fysiotherapeut. Soms bleven mensen maar terugkomende met dezelfde klachten of voelden zich gewoon niet lekker (fit). Het is dan waardevol om te kijken hoe iemand eet, krijgt hij/zij wel voldoende voedingsstoffen binnen? Of is er misschien een allergie? We komen er achter dat veel mensen te vaak en/of te veel eten en dat hierdoor klachten kunnen ontstaan. Niet alleen overgewicht maar ook gewrichtsklachten, spierproblemen tot zelfs burn-out klachten. Ook kinderen hebben soms last van de dingen die ze eten, denk dan bv aan kinderen met ADHD.
Naast mijn werk als therapeut ben ik ook praktijkeigenaar. Samen met Martijn en Michiel managen wij on gezondheidscentrum. Inmiddels met een team van 20 gedreven collega’s. Ook dit managen doe ik met veel plezier. Leuk vind ik het om te kijken waar er in de toekomst kansen liggen om ons centrum op een nog hoger plan te trekken. Op het gebied van sport/kinder/fysiotherapie zijn we al decennia een toonaangevende praktijk. Uiteraard willen we dit zou houden en natuurlijk kost het energie om steeds vooruit te blijven. Maar door het veranderen naar een healthness center kunnen we onze klanten nog veel beter helpen. We kijken breder, naar de totale gezondheid, naar klachten en gaan op zoek naar de achterliggende oorzaak. Hierdoor komen mensen ofwel sneller maar vaak zelfs voor het eerst van hun leven echt van hun klachten af!