fysiotherapie-van-lith-Marie-Louise

Marie-Louise Smits

marie-louise@vanlithhealthness.nl

Beweging

fysiotherapie-van-lith-Marie-Louise

Marie-Louise Smits

marie-louise@vanlithhealthness.nl

Pijlerspecialist: Beweging

Terug naar team

Fysiotherapeut – Sportfysiotherapeut – McKenzietherapeut –  Fitkidstrainer – Schroth Best Practice voor Scoliose

Sinds 1996 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en waarbij ik in 1998 de opleiding tot Sportfysiotherapeut heb afgerond. Training en actieve revalidatie zijn een belangrijk onderdeel binnen de sport, maar zijn net zo belangrijk voor activiteiten in het dagelijks leven. Ik houd ervan om ‘aan de slag te gaan’, waarbij het verschaffen van inzicht en helpen met vinden van de innerlijke motivatie een basis vormen binnen mijn therapie. Een combinatie van bovenstaande komt ook terug in mijn benadering van rug- en nekklachten als McKenzietherapeut.

Gedurende de jaren heb ik steeds meer interesse en affiniteit ontwikkeld in het werken met kinderen en jongeren. Terugkomen bij Bart van Lith was daarmee een goede keuze en sinds 2008 werk ik met veel enthousiasme met kinderen, zowel individueel als in Fitkidsgroepen. Specifiek wordt mijn interesse gewekt door kinderen met houdingsproblematiek, zoals Scoliose, kyfose en de ‘game-boy-rug’. Ik ben gecertificeerd Schroth Best Practice Therapeut.

Als actieve therapeut verplaats ik graag de revalidatie naar buiten, zoals blijkt uit de Nordic Walking lessen voor een beter looppatroon en de handbike training voor jongeren om sterker en zelfstandiger te worden in het gebruik van hun handbike.