“Healthness week” (van 2 t/m 6 oktober)

Tijdens onze Healthness week zetten we speciaal voor jou onze deuren open. Van maandag 2 t/m donderdag 5 oktober geven we iedere avond om 19.30 uur een presentatie over een actueel onderwerp. Het programma vind je hier onder. We zien je graag verschijnen op onze hoofdlocatie in Rosmalen (Prins Clausstraat 1a)


Help… ik heb een Burn-out!
Of je nu de krant open slaat, met collega’s praat of over het web surft, overal kom je de term “burn-out” tegen.

Uit recente studies is gebleken dat  1 op de 7 mensen burn-out klachten heeft. Hoewel er waarschijnlijk  nog veel meer mensen met soortgelijke klachten zijn die ze niet als zodanig benoemen.

In een vroeg stadium de kenmerken niet (h)erkennen of niet weten wat eraan te doen, zorgt ervoor dat een groot deel van deze mensen moet verzuimen van het werk, minder energie en minder plezier heeft om dingen te ondernemen en allerlei andere gezondheidsklachten ervaren.

Martijn van Raamsdonk bespreekt tijdens deze presentatie de meest voorkomende oorzakelijke factoren, de kenmerken en natuurlijk de best onderbouwde behandelingsstrategieën volgens de kPNI.
Deze presentatie is geschikt voor zowel mensen die burn-out klachten ervaren, als ook voor werkgevers, HR medewerkers, etc.

Martijn is sinds 20 jaar werkzaam als fysio-manueel therapeut bij van Lith healthness center.
Sinds enkele jaren heeft hij daar het specialisme Kpni therapeut aan toegevoegd.
Martijn heeft een uitgebreid cv als het gaat om het begeleiden van mensen met burn-out klachten, is docent bij Natura Foundation en is auteur van het boek “Eet Gewoon Gezond”.

 

Artrose, van oorzaak naar oplossing.

Van alle Nederlanders had in 2007 ongeveer 4,0% artrose. Van de mensen ouder dan 45 jaar was dat 12,4% en onder de 65-plussers 17,2%. Artrose komt bij vrouwen bijna twee keer zo vaak voor als bij mannen. Aangezien artrose vooral bij het ouder worden optreedt, is het de verwachting dat het percentage mensen met artrose de komende decennia flink zal toenemen in verband met de vergrijzing.

Hoewel artrose meestal alleen geassocieerd wordt met gewrichtsslijtage en kraakbeenslijtage, is er bij dit ziektebeeld zeker ook sprake van een ontsteking, die een direct gevolg is van de ontstane schade.

Reinier Hoogwout vertelt aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden over veroudering, kwaliteit van leven en duurzaamheid in zelfstandigheid. Het behouden van controle, zelfs over verouderingsprocessen, is WEL mogelijk. Een 90 minuten durend verhaal neemt u bij de hand en stelt u keihard voor de keuze; accepteren of compenseren.

 

Overgang? Je hormonen de baas

Ben je in de overgang en heb je daar last van? Dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. Veel vrouwen hebben last van een hormonale dysbalans. Dat begint al vaak in de puberteit met klachten zoals PCOS , steeds meer vrouwen worden niet meer spontaan zwanger en vrouwen in de overgang hebben veelal klachten.

Is hier iets aan te veranderen of moeten we dat maar gewoon accepteren?

Nee! Door een gezonde levensstijl aan te nemen word jij weer baas in eigen lijf.

Tijdens deze presentatie zullen Sascha van Lith (orthomoleculair therapeut/kinderfysiotherapeut) en Helga van Geldrop (yoga docente) u meenemen in de ingewikkelde wereld van hormonen.
Met tips op gebied van voeding en beweging om de hormonale balans weer in orde te krijgen.

 

 

De ADHD epidemie… Over diagnose of voedingstekort?

Het lijkt wel of er steeds meer kinderen zijn met ADHD. De vraag is of dit genetisch is bepaald, komt het door omgevingsfactoren of is het wellicht een combinatie van beiden?

Sascha bespreekt in deze presentatie de onderliggende oorzaken van ADHD, het werkingsmechanisme en natuurlijk de best onderbouwde behandelstrategieën.

Hierbij zult u verrast zijn over de vele onderwerpen die aan de orde komen. Denk hierbij aan voeding, oefentherapie en tips t.a.v. prikkelverwerking.

Deze presentatie wordt verzorgd door  Sascha van Lith (orthomoleculair therapeut / kinderfysiotherapeut) en Mareille Frijters (sensorisch integratie therapeut / kinderfysiotherapeut)