Fit for Fertility – Verbeter je hormoonbalans dmv yoga en voeding.

Vanuit onze passie om iedereen een optimale gezondheid te bieden, kijken we steeds verder en breder. Gezondheid van een nieuw leven begint nog voor de conceptie.
Onze gezondheidspijlers; ontspanning, voeding, beweging en mindset kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van je vruchtbaarheid.

Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Op dit moment is het zo dat maarliefst 1 op de 6 stellen te maken krijgt met verminderde vruchtbaarheid.
Als zwanger worden of blijven niet spontaan lukt, wordt de kinderwens al snel een donkere wolk in plaats van de roze wolk waar je zo naar verlangt. Piekeren, slecht slapen, het vertrouwen in je lichaam kwijtraken, je eenzaam voelen in dit proces; de kinderwens kan allesoverheersend worden. En juist chronische stress maakt minder vruchtbaar.
Je lichaam kan ook door andere stressfactoren van slag raken; bijvoorbeeld door ongezonde voeding, onvoldoende lichaamsbeweging, hormoonverstorende stoffen in plastic, verstoring in bioritme etc. Hoe je eet en leeft beïnvloedt je eicelkwaliteit, hormoonbalans en baarmoederslijmvlies. Je hebt dan ook deels invloed op je vruchtbaarheid.
Verkeert je lichaam in een overlevingsstand (verhoogde stress), dan is zwanger worden geen prioriteit voor je lichaam. Overleven gaat voor. Belangrijke sleutels om je vruchtbaarheid te verhogen zijn beweging, voeding, fysieke en mentale ontspanning. Deze cursus biedt ondersteuning om je lifestyle aan te passen.

Iedere bijeenkomst bestaat uit een informatief gedeelte met uitleg over het belang van de juiste voeding en de invloed daarvan op je mentale en fysieke gesteldheid.
Door uitwisseling met lotgenoten voel je je niet langer alleen staan.
Praktisch gaan we aan de slag met yoga-oefeningen die gericht zijn op ontspanning, je gezondheid bevorderen en je mentaal ondersteunen bij het veranderen van je mindset.
Door zelf dagelijks met yoga aan de slag te gaan en de voedingstips toe te passen, kun je een positieve bijdrage leveren aan je mindset, hormoonbalans en je daardoor fit en ontspannen voelen.
Om jou de tijd te geven het geleerde te integreren in je dagelijks leven, zitten er steeds minstens twee weken tussen de lessen.

Data:
25-09-2018
09-10-2018
23-10-2018
06-11-2018
20-11-2018

Tijdstip:
19.30-21.30 uur

Prijs:
€ 150,00

Locatie:
Van Lith Healthness Center, Prins Clausstraat 1a te Rosmalen / Hintham

De cursus wordt gegeven door:

Sascha van Lith: fysiotherapeut, manueel therapeut, orthomoleculair kPNI therapeut
Helga van Geldrop: fit for fertility yoga coach, (zwangerschaps-) yogadocent

Voor meer informatie, bel naar 073-6410009 of mail naar sascha@vanlithhealthness.nl