HIT Training – Snel fit worden!

“5 redenen om te starten met HIT training”

HIT, oftewel High Intensity training, is een explosieve training waarbij de intensiteit zo hoog mogelijk is. Deze training kenmerkt zich door een korte periode (bijvoorbeeld enkele minuten) intensief trainen, waarna een periode van relatieve rust volgt.
Deze cyclus wordt afhankelijk van het trainingsniveau een aantal keer herhaald.

Reden 1: Je conditie verbetert explosief in korte tijd.
Mensen die starten met HIT begrijpen na 1 training direct waarom het zo’n effectieve trainingsmethode  is.
De korte intervallen van intensieve training hebben zo’n groot effect op de conditie, dat deze bij ongetrainde mensen tot wel 50% kan toenemen na enkele maanden HIT.


Reden 2: Je verliest gewicht.

Door het trainen van spieren neemt de omvang van deze spieren toe. Aangezien HIT een totale lichaams workout is, train je bij iedere sessie het gehele lichaam en daarmee dus zo’n beetje alle spieren die je hebt. Hoe groter een spier, hoe meer energie deze zal verbruiken. Mooi meegenomen, want hierdoor verbrand je gedurende de dag en nacht meer energie,  wat ervoor zorgt dat je gewicht verliest


Reden 3: Kost weinig tijd.

Na het doen van een korte warming up, waarbij je ervoor zorgt dat je lichaam went aan de workout die gaat volgen, kun je in maximaal een uur je gehele lichaam uitstekend met HIT trainen. Er zijn ook HIT varianten die korter duren. Tijd kan dus geen excuus meer zijn om niet te trainen.


Reden 4: Voor ieder niveau.
Het mooie van HIT is dat iedereen kan deelnemen; hoge intensiteit is tenslotte voor iedereen anders. Daarom trainen we veelal op tijd. Als je heel fit bent doe je wat meer herhalingen, of gebruik je wat meer gewicht. Als je een beginner bent dan rust je wat meer en gebruik je geen of weinig gewicht bij de oefeningen. Omdat de oefeningen niet moeilijk zijn, kun je met weinig uitleg aan de slag. Daarnaast is er vanzelfsprekend altijd een personal trainer die je helpt met het juist uitvoeren van de oefeningen.


Reden 5: Groepsspirit
Omdat de HIT trainingen plaatsvinden op vaste tijden, kunnen we garanderen dat de groepen nooit te vol zitten en kun je dus altijd op kwalitatieve goede trainingen vertrouwen. Klanten trainen vaak op vaste tijden en die zul je dan ook regelmatig tegenkomen. Dit geeft een gevoel van “het samen te doen”  wat de training niet alleen gezelliger maakt, maar door de groepscohesie ook beter is voor de motivatie.