klinische Psycho- Neuro- Immunologie

Wat doet klinische Psycho-Neuro-Immunologie?

Om (chronische) klachten, blessures en andere aandoeningen op te lossen, kijken artsen, specialisten en andere gezondheidsprofessionals elk vanuit hun eigen specialisme naar dit gezondheidsvraagstuk. Maar als we meer willen doen dan alleen symptomen bestrijden, hebben we kennis en vaardigheden uit al deze specialismen nodig. Dat is precies wat een specialist in de klinische Psycho-Neuro-Immunologie je aanreikt.

Onze huidige gezondheidszorg heeft behoefte aan professionals die verder kijken dan hun eigen vakgebied. Alleen zo kunnen we de grote gezondheidsvraagstukken van onze tijd aanpakken. Een kPNI-therapeut heeft kennis van psychologie, neurologie en immunologie, maar ook van bijvoorbeeld evolutiebiologie, (oer)voeding en bewegingswetenschappen. Door deze brede benadering is de kPNI-behandeling persoonlijk, complex en effectief.


Grip op complexe gezondheidsvraagstukken

De kans op ziekte wordt bepaald door de complexe interacties tussen omgevingsfactoren, biologische systemen, onze genen en allerlei andere ingewikkelde systemen. Een kPNI-therapeut beschikt over de kennis en vaardigheden om deze factoren op natuurlijke wijze positief te beïnvloeden en de strijd aan te gaan met bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, obesitas, chronische vermoeidheid, chronische pijn, metabool syndroom,  diverse auto – immuunziekten zoals reumatische klachten, diabetes type 2 en een keur aan andere veel voorkomende andere aandoeningen.

De klinische PNI is opgebouwd rond een aantal werkingsmechanismen. De werkingsmechanismen beschrijven een breed spectrum van factoren die ons ziek of juist gezond maakt. Daaruit volgen scherpe richtlijnen voor alle voedingsstoffen en andere interventies die daarbij uitkomst bieden. Dit stelt de kPNI therapeut in staat de unieke gezondheidstoestand bij een cliënt volledig te doorgronden, zowel mentaal als fysiek, en vervolgens een behandeling op maat te geven.

Eerste afspraak

Aan de hand van een anamnese (vraaggesprek), gevalideerde vragenlijsten en eventueel laboratoriumonderzoek gaat u samen met uw kPNI therapeut op zoek naar verstoorde werkingsmechanismen. Tijdens dit vraaggesprek krijgen we een zo’n volledig mogelijk beeld over psychologische-, neurologische-, immunologische-, (evolutie)biologische processen en weten we welke invloed uw voeding en beweging kunnen hebben op uw klachten.


Vervolgafspraak

Afhankelijk van de uitkomsten uit het eerste onderzoek, worden er soms vragenlijsten ingezet of een voorstel gedaan voor laboratorium onderzoek. Als alle uitkomsten daarvan binnen zijn, volgt een goed onderbouwd behandelplan.

De behandeling bestaan uit vele interventies, het zou voorbij gaan aan het doel van deze informatie tekst om alle interventies volledig uit te werken. Veel gebruikte interventies zijn; advies t.a.v. voeding, beweging en bioritme, suppletie, coaching, deep learning en reframing.

Afhankelijk van de ernst van uw klachten zijn er meerdere  vervolg afspraken nodig. Uit ervaringen weten we dat cliënten in 2-4 behandelingen vaak een enorme gezondheids winst boeken.

 

(tekst op basis van Natura Foundation)


Één reactie op “klinische Psycho- Neuro- Immunologie

  1. Ik zou graag meer info willen krijgen KPNI therapeuten omgeving Rotterdam.
    Vergoed vanuit Basisverzekering?
    Immunoloog Erasmus kan mss verwijzing verzorgen?
    Vriendelijke groet Ardy Swinkels

Comments are closed.