Orthomoleculaire therapie in combinatie met ontspannende gezichtsbehandeling

Vele jaren geleden kreeg ik klachten aan mijn bewegingsapparaat en ben ik door verschillende specialisten en therapeuten behandeld. Helaas zonder blijvend resultaat. Steeds ben ik blijven zoeken naar de oorzaak en een mogelijke oplossing. Vorig jaar kwam ik in aanraking met “orthomoleculaire geneeskunde” en kreeg ik eindelijk grip op mijn klachten en inzicht in de oorzaak van de problemen. Mijn beweeg- en voedingspatroon waren niet  optimaal en door beiden aan te passen heb ik inmiddels nauwelijks nog klachten. Maar dat is niet het enige, mijn energieniveau is ook enorm toegenomen en ook mijn overgangsklachten zijn verminderd.

En dat allemaal dankzij de opleiding ‘orthomoleculaire voedingsleer, gezondheidsleer en evolutionaire gezondheidsleer’. Het was voor mij ongelooflijk om dit te ervaren. Op 9 februari hoop ik deze opleiding succesvol af te ronden, zodat ik mensen op het vlak van orthomoleculaire therapie ook zelf kan gaan helpen. Een orthomoleculair therapeut kijkt waar de klachten vandaan komen en probeert deze met natuurlijke stoffen zoals vitaminen, mineralen, natuurlijke kruiden en aanpassing van de levensstijl op te lossen. Om mensen verder te kunnen helpen is het belangrijk eerst de oorzaak van de klachten te vinden. Vaak is deze te vinden in een combinatie van te weinig/verkeerd bewegen, niet de juiste voedingsstoffen eten of misschien wel verhoogde stress.

Het is voor mij echt een uitdaging om te zoeken naar oplossingen voor mensen. Het laat mij soms niet los om dit te doen, vooral omdat ik zelf heb ervaren hoe enorm je leven hierdoor kan veranderen/verbeteren. De studie richt zich vooral op de binnenkant van de mens maar de buitenkant, de huid, is natuurlijk ook een interessant orgaan. Vroeger heb ik de opleiding schoonheidsspecialiste gedaan en in het kader van het belang van ontspanning heb ik ook dit weer opgepakt.

Bij Van Lith Healthness Center heb ik een prachtige Oolaboo salon ingericht waar ik in de gelegenheid ben mensen een heerlijke ontspannende gezichtsbehandeling te geven (zie filmpje op www.vanlithhealthness.nl, kopje ontspanning). Bij deze behandelingen komt voor mij alles samen: gezonde voeding voor de huid en ontspanning middels verschillende massages. Bovendien kan ik indien gewenst ook extra begeleiding geven in combinatie met voedingsadvies. De klachten die wij o.a.. goed kunnen behandelen zijn diabetes type 2 (of voorloper daarvan, insuline resistentie), artrose/artritis, allergieën, eczeem, vermoeidheidsklachten, niet lekker in je vel zitten; eigenlijk alle ‘welvaartsziektes’. Nog leuker is het om preventief te werken en mensen te begeleiden zodat ze deze ziektes niet krijgen. Ook als je geen grote klachten hebt, maar wel af en toe wat moe of wat kleine lichamelijke klachten hebt, kun je altijd bellen (06-53334472) of mailen via barbara@nederveen.net