Het oudste dieet wat ECHT werkt!

dieet_voedingsadvies_van_lith_healthness

Wordt u ook helemaal “gestoord” van alle onderzoeken en meningen t.a.v. gezonde voeding? U kunt de t.v. niet aanzetten, de krant niet openslaan of rustig surfen op het internet zonder te worden geconfronteerd met allerlei nieuwe inzichten over gezonde voeding. Dagelijks geven goeroes op dit vlak hun mening over wat goed en slecht zou zijn voor de mens, om niet veel later weer te worden aangevallen door een of andere instantie die het daar dan weer niet mee eens is. Om “gek” van te worden toch? Vroeger was het allemaal veel eenvoudiger en hadden we de schijf van vijf, deze is overigens vorig jaar weer aangepast en wordt sindsdien nog meer bekritiseerd dan voorheen. Ook niet perfect dus?

Volgens mij moeten we gewoon back 2 basic en gewoon eens logisch nadenken wat nu eigenlijk “mensen eten” is!

We zijn al een tijdje op deze aarde, in de huidige “menselijke” vorm al zo’n 160.000 jaar. Ik kan er natuurlijk een jaartje naast zitten, maar dat zal op deze tijdspanne geen invloed hebben.

infographic_voedingsadviesEn sinds die tijd zijn we als mensen geëvolueerd.. Een moeilijk woord voor het feit dat we sterke of noodzakelijke eigenschappen verder zijn gaan ontwikkelen en mindere eigenschappen langzaam aan het verliezen zijn. Of kent u nog veel mensen die helemaal behaard zijn om zichzelf te beschermen tegen de kou? Dat evolueren was natuurlijk nooit gelukt, als we niet de juiste brandstof in ons lichaam hadden gestopt!

Wat zouden we in die tijd gegeten hebben? Want dat zou denk ik toch wel bij ons als mens passen? Geen fast food ketens, geen supermarkten, geen fabrieken om voeding te bewerken om het eten  te voorzien van een mooie kleur of lekker smaakje?

We aten waarschijnlijk alles wat in de natuur te vinden was, in volgorde van de seizoenen. Groente en fruit, noten en zaden en soms wat vlees of vis. Voor mij is dit het enige logische “mensen eten”. Al het andere kan dan wel lekker zijn, er mooier uitzien of makkelijker te bewaren. Ik kan me voorstellen dat het voor ons lichaam ook veel moeilijker te verwerken is. We zien dit niet alleen aan de grote hoeveelheid welvaartsziektes (waarvan vele o.a. voeding als onderliggende oorzaak hebben), maar ook aan veel minder opvallende kenmerken zoals tandbederf, weinig energie en overgewicht.

Laat u dus niet gek maken door allerlei “fancy” diëten, maar denk logisch na!

…..u gooit toch ook geen melk in uw auto?

grtz. martijn