Mijn werk als kinderfysiotherapeut/manueel therapeut is fantastisch en ik heb altijd geroepen: “Ik heb het mooiste vak wat er bestaat”! Maar een aantal jaren geleden vroegen Martijn en ik ons het volgende af: Hoe komt het dat als we twee vergelijkbare patiënten nemen van bijvoorbeeld 30 jaar met nekklachten op dezelfde plek, beiden man die allebei voetballen, twee kinderen hebben en een kantoorbaan van 40 uur, dat de ene dan na vier behandelingen helemaal beter is en de andere na zes weken nog steeds last heeft?
De New York Times noemde “het fermenteren van voedsel” de trend van vorig jaar.
Het fermenteren van voedsel is al een oud gebruik van onze voorouders. Ze hanteerde deze techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de positieve eigenschappen van bacteriën, gisten en schimmels om voedsel lange te bewaren. Dat was in die tijd pure noodzaak door de afwezigheid van koelkasten en diepvrieskisten. We kennen allemaal wel gefermenteerd voedsel; denk maar eens aan zuurkool, yoghurt, augurken, olijven, salami, bier en wijn.
Vele jaren geleden kreeg ik klachten aan mijn bewegingsapparaat en ben ik door verschillende specialisten en therapeuten behandeld. Helaas zonder blijvend resultaat. Steeds ben ik blijven zoeken naar de oorzaak en een mogelijke oplossing. Vorig jaar kwam ik in aanraking met “orthomoleculaire geneeskunde” en kreeg ik eindelijk grip op mijn klachten en inzicht in de oorzaak van de problemen. Mijn beweeg- en voedingspatroon waren niet optimaal en door beiden aan te passen heb ik inmiddels nauwelijks nog klachten. Maar dat is niet het enige, mijn energieniveau is ook enorm toegenomen en ook mijn overgangsklachten zijn verminderd.
Om (chronische) klachten, blessures en andere aandoeningen op te lossen, kijken artsen, specialisten en andere gezondheidsprofessionals elk vanuit hun eigen specialisme naar dit gezondheidsvraagstuk. Maar als we meer willen doen dan alleen symptomen bestrijden, hebben we kennis en vaardigheden uit al deze specialismen nodig. Dat is precies wat een specialist in de klinische Psycho-Neuro-Immunologie je aanreikt.
HIT, oftewel High Intensity training, is een explosieve training waarbij de intensiteit zo hoog mogelijk is. Deze training kenmerkt zich door een korte periode (bijvoorbeeld enkele minuten) intensief trainen, waarna een periode van relatieve rust volgt.
Deze cyclus wordt afhankelijk van het trainingsniveau een aantal keer herhaald.